blueberry cheesecake recipe.
Bahan Base
150 gm biskut chipsmore [mesinkan/hancurkan halus]
2 sudu besar butter [suhu bilik]
Bahan Kerim
250 gm cheese cream philidephia
300 ml yogurt [perisa blueberry ]
100 gm gula halus [gula kastor]
Larutan agar-agar cair [panaskan]
130 ml air
1 sudu besar agar-agar serbuk cap bintang
[jika gunakan brand NONA gunakan 2 sudu besar]
Hiasan [kacau sebati]
250 gm Filling blueberry
1 s/b air suam
Cara
1. Gaulkan biskut chipsmore dengan butter dan tekankan dalam loyang.
2. Pukul cheese cream dan gula sehingga kembang [sebati].
3. Masukkan yogurt dan kacau rata
4. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
5. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
6. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
7. Hidangkan.
3. Masukkan yogurt dan kacau rata
4. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
5. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
6. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
7. Hidangkan.
Source: Izyan Ainaa Izani
No comments:
Post a Comment