Wednesday, August 3, 2011

Butter Prawn

Bahan-bahan:

Udang size besar
Butter
Kuning telur
Daun kari
Cili padi
Serbuk kunyit
Garam
Minyak

Cara penyediaan:

1) Lumur serbuk kunyit dan garam kat udang.

2 Goreng hingga masak, bila hampir masak, masukkan daun kari dan cili padi. Gaul sekeita. Angkat dan ketepikan.

3) Minyak yang sama, masukkan butter. Biar butter cair dan minyak betul-betul panas.

4) Sementara tu, kacau kuning telur rata-rata, masukkan kuning telur dalam bekas roti jala.

5) Matikan api bila minyak betul-betul panas, tuang perlahan-lahan telur sambil tangan lagi satu kacau dalam bentuk pusingan. Buat halus-halus bertali-tali. Angkat telur dan toskan minyak. Tabur atas udang. Nyumm.




No comments:

Post a Comment